Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

SAHTE İNTERNET SİTELERİNE ve Sahte e-Postalara Dikkat!

Gelir İdaresi Başkanlığı adı, logosu ve ekran görüntüleri kullanılarak oluşturulan sahte internet siteleri tespit edilmiştir. Bu sahte internet siteleri ile mükelleflerin kredi kartı bilgileri, şahsi bilgileri vb. usulsüz bir şekilde ele geçirilmeye çalışılmaktadır.

Mükelleflerimizin bu tür sahte internet siteleri nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için, işlemlerin ve ödemelerin Başkanlığımız resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılmasına dikkat edilmelidir.

Ayrıca, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden yapılacak işlemler ve ödemelerde tarayıcıya www.gib.gov.tr, anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapılacak ödemelerde ise tarayıcıya ilgili bankanın internet sitesi adresinin yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatırız.

Konuyla ilgili hak kayıplarının önlenmesi için mağduriyet ve şikayetlerin şahsi olarak adli makamlara iletilmesi gerekmektedir.

Gelir İdaresi Başkanlığı adına interaktif.vd@gelirler.gov.tr vb. sahte e-posta adresleri kullanılarak gönderilen ekinde virüs içeren ve sahte internet adreslerine yönlendirme yapılan e-postaların kurumumuzla bir ilgisi bulunmamaktadır.

Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için bu adreslerden gönderilen e-postayı dikkate almadan silmeleri ve açmamaları önemle duyurulur.